Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015.

Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015.


Κάθε σχολείο, για κάθε πρόγραμμα που εκπονεί, έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση επίσκεψης σε δύο ΚΠΕ. Συνεπώς, οι επισκέψεις που δύναται να πραγματοποιήσει κάθε σχολείο, στο πλαίσιο κάθε προγράμματος, είναι μία (1) σε ΚΠΕ εντός εμβέλειας και μία  (1) εκτός εμβέλειας. Οι εμβέλειες παραμένουν οι ίδιες (βλ. έγγραφο 154927/Γ7/7-12-2010)
  Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους σε πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης είναι η προηγούμενη επιμόρφωση τουλάχιστον ενός εκπαιδευτικού από την ομάδα των εκπαιδευτικών-συνοδών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Η επιμόρφωση  πιστοποιείται  από  τον  Υπεύθυνο  Π.Ε.  ή τον Υπεύθυνο  Σχ. Δρ. ή από βεβαιώσεις σεμιναρίων τα οποία έχει παρακολουθήσει ο εκπαιδευτικός σε διάφορα ΚΠΕ.
Επιπλέον, προϋπόθεση για την επίσκεψη εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι η εκπόνηση εγκεκριμένου Περιβαλλοντικού Προγράμματος.
  
Τα Σχολεία που ήδη έχουν επισκεφτεί ένα ΚΠΕ ( εντός ή εκτός) εμβέλειας δεν δικαιούνται να κάνουν αίτηση για την ίδια εμβέλεια.
Η επιλογή των Σχολείων γίνεται , ανάλογα με τη σχέση που έχουν τα προγράμματά τους με τα προγράμματα των ΚΠΕ, καθώς και τη συμμετοχή τους σε Δίκτυα, στα οποία μετέχει το ΚΠΕ είτε ως συντονιστικό είτε ως συνεργαζόμενο.
            Οι επισκέψεις των εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους για τα  Γυμνάσια θα σταματούν  15 ημέρες πριν τις εξετάσεις, ενώ για τα Λύκεια μια εβδομάδα πριν το Πάσχα.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας υπάγεται στην εμβέλεια των παρακάτω Κ.Π.Ε.:
1)    Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης
2)    Κ.Π.Ε. Δραπετσώνας- Τροιζήνας Μεθάνων
3)    Κ.Π.Ε. Λαυρίου
4)    Κ.Π.Ε. Ελευσίνας
5)    Κ.Π.Ε. Άμφισσας
6)    Κ.Π.Ε. Καστρίου Αρκαδίας
7)    Κ.Π.Ε. Καρπενησίου
8)    Κ.Π.Ε. Στυλίδας-Υπάτης
9)   Κ.Π.Ε.  Μεσολογγίου- Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας
10)   Κ.Π.Ε. Ευεργέτουλας Λέσβου
12) Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου
13) Κ.Π.Ε. Βελβεντού- Σιάτιστας 
14) Κ.Π.Ε. Σικυωνίων Κορινθίας
15) Κ.Π.Ε. Ανωγείων Ρεθύμνου
16) Κ.Π.Ε. Αρχανών- Ρούβα- Γουβών Ηρακλείου
17) Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου
18) Κ.Π.Ε. Σφακιωτών Λευκάδας

   Όλες οι αιτήσεις για τα ΚΠΕ θα γίνονται μέσω της  Υπεύθυνης Π.Ε.  μέχρι τις 13-1-2015.


Παρακαλείται ο συντονιστής  εκπ/κος του Προγράμματος να συμπληρώσει:

                          Α) Τις παρακάτω ηλεκτρονικές φόρμες :

ΓΙΑ ΚΠΕ ΕΝΤΟΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ:http://goo.gl/forms/CRRyUOAJ2s

ΓΙΑ ΚΠΕ ΕΚΤΟΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ http://goo.gl/forms/wQ12YpLMH4Β) Την επισυναπτόμενη αίτηση (ΜΙΑ για κάθε εκπαιδευτικό που θα συμμετάσχει στην επίσκεψη) η οποία θα αποσταλεί με την αλληλογραφία του Σχολείου στην Διεύθυνση Β/θμιας Γ'Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

'Πλανήτης 2030

 Ετήσια 'Μαθητική Εβδομάδα Δράσης' της Action Aid, που φέτος έχει τίτλο 'Πλανήτης 2030': Η δράση απευθύνεται σε σχολεία όλων...