Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

«Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου»Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας (δια της Υπεύθυνης ΠΕ Ι. Ντίνου) και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπεύθυνης ΠΕ Β. Κιούπη) προγραμματίζει, την υλοποίηση επιμορφωτικού εισαγωγικού σεμιναρίου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και Αειφορία.
Από την Γ'ΔΙΔΕ θα συμμετάσχουν 15 εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στόχος του σεμιναρίου είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί στις θεωρητικές και παιδαγωγικές αρχές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στη συνέχεια να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα ΠΕ εφαρμόζοντας διδακτικές τεχνικές.
Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο θα αναλάβουν να εκπονήσουν προγράμματα στα σχολεία τους. Θα πραγματοποιηθεί ανατροφοδοτική συνάντηση των εκπαιδευτικών κατά το μήνα Δεκέμβριο σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί τότε.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στη Δραπετσώνα, στις 17 Οκτωβρίου 2015 και θα έχει συνολική διάρκεια 10 διδακτικών ωρών. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Επειδή το ΚΠΕ δεν διαθέτει , αυτήν την στιγμή  προϋπολογισμό για φιλοξενία ( καφέ & φαγητό ) οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετέχουν στην πραγματοποίηση του συλλογικού γεύματος.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση στην http://goo.gl/forms/O56QDQD0rw
   ( σε περίπτωση που ο δεσμός δεν λειτουργεί κάνετε αντιγραφή επικόλληση στον φυλλομετρητή σας  έως τις 6 Οκτωβρίου 2015.

Πρόγραμμα:
9.00 – 9.30 Προσέλευση εγγραφές
9.30 – 10.15: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Θεωρητικό πλαίσιο και παιδαγωγικές αρχές», Δρ Κατερίνα Μπαζίγου, Υπεύθυνη ΚΠΕ Δραπετσώνας.
10.15 – 10.45: «Μάθηση στον πραγματικό κόσμο και επικοινωνία αξιών για την αειφορία», Β. Κιούπη, Υπεύθυνη ΠΕ ΔΔΕ Πειραιά
10.45 – 11.15: «Ενσωματώνοντας τις βιωματικές τεχνικές στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία», Ι. Ντίνου, Υπεύθυνη ΠΕ, ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας
11.15 – 11.30: Διάλειμμα με συλλογικό καφέ και βουτήματα.
11.30 – 14.00: Σχεδιασμός προγράμματος ΠΕ (Δρ Στ. Τριανταφύλλου – Μέλος Π.Ο. του ΚΠΕ, Β. Κιούπη, Ι. Ντίνου, Κ. Μπαζίγου).
14.00 – 15.00: Διάλειμμα με συλλογικό τραπέζι.
15.00 – 19.00: Συνέχιση και ολοκλήρωση του σχεδιασμού προγράμματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

'Πλανήτης 2030

 Ετήσια 'Μαθητική Εβδομάδα Δράσης' της Action Aid, που φέτος έχει τίτλο 'Πλανήτης 2030': Η δράση απευθύνεται σε σχολεία όλων...