Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»

Επιμορφωτικό  σεμινάριο   με θέμα 
 «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»
 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικολογική και υγιεινή διατροφή.

Η ΔΔΕ Γ' Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας  σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του WWF Ελλάς  διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο   με θέμα το  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικολογική και υγιεινή διατροφή «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/01/18 στο 13ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( πρώην 18ο) . Είσοδος από την συμβολή των οδών Πελοπίδα και Αγίου Πολυκάρπου. Χάρτης https://goo.gl/maps/nCyw6YVzwx12
Το σεμινάριο απευθύνεται σε τριάντα εκπαιδευτικούς Γυμνασίου κατά προτεραιότητα και   θα έχει διάρκεια 4 διδακτικές ώρες.
Αιτήσεις στην ηλεκτρονική φόρμα :     https://goo.gl/forms/sKQMhufGgjyzbIIw1
        μέχρι 15 / 01/ 2018 
Περιγραφή: Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα διερευνήσουμε, με τη μέθοδο World café, την προσέγγιση των εφήβων για τη διατροφή, τις δικές μας γνώσεις και απόψεις για το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής μας, και τις ενδεικνυόμενες λύσεις. Στο δεύτερο μέρος θα γνωρίσουμε, μέσα από βιωματικές δράσεις, το παιδαγωγικό υλικό «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης, του WWF, και του ευρύτερου προγράμματος της οργάνωσης με θέμα το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής (http://food.wwf.gr / ).
Σημειώνεται ότι το εν λόγω παιδαγωγικό υλικό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και διατίθεται δωρεάν από την διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος (http://food.wwf.gr/schools). Αν και απευθύνεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η έννοια του οικολογικού αποτυπώματος της διατροφής που πραγματεύεται ανταποκρίνεται απολύτως και στο επίπεδο των μαθητών της δευτεροβάθμιας. Οι δραστηριότητες, επομένως, με κατάλληλη προσαρμογή, αφορούν και τους εφήβους.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το υλικό σε έντυπη μορφή, αντιστοιχεί ένα αντίτυπο σε κάθε σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

'Πλανήτης 2030

 Ετήσια 'Μαθητική Εβδομάδα Δράσης' της Action Aid, που φέτος έχει τίτλο 'Πλανήτης 2030': Η δράση απευθύνεται σε σχολεία όλων...